Home » Okategoriserade

Varför måste det vara så komplicerat?

Written By: jossie on februari 4, 2013 No Comment

Jag tänkte anmäla mig till Vikariebanken, det kanske jag har sagt, och gjorde ett seriöst försök idag. Fyll i personuppgifter, check! Ange utbildning, check! Kryssa i ämnen och stadier du är intresserad av att vicka i/på, check! Ange två referenser, DAMN! Jag har inga referenser att ange och måste därför jaga personer som kan tänka sig att ställa upp, personer som inte ens varit arbetsgivare (jag har ju arbetat så lite) till mig utan lärare eller handledare. När jag mailar den handledaren som skulle kunna vara min bästa referens får jag ett felmeddelande tillbaka. Helskotta satan också. Det är inte som att jag precis kan välja och vraka. Jag blir smått störd på att man måste ange referenser precis överallt, hur ska man nånsin komma in i arbetslivet om man bara måste ha goda omdömen sen tidigare att visa upp? Till och med för att få skriva in sig i Vikariebanken!? Jaja, jag får väl ta ett par lärare på universitetet. Inte så mycket annat att göra. Inte för att låta självgod men om folk bara visste hur bra jobb jag skulle kunna göra på diverse ställen, som inte mina referenser säger så mycket om, skulle jag få jobb hur lätt som helst. Men alltid dessa förbannade referenser…

Annat som också sätter käppar i hjulet för mig nu är att bara en av fyra lärare som har tackat ja till att intervjuas har svarat på mitt mail om när det passar att jag intervjuar dem. Dessutom måste jag fixa tre-fyra intervjupersoner till och det verkar inte gå att lösa genom kontakter från VFU:n/min studietid för de svarar inte heller på mail. Jag har inget annat val än att ringa runt till rektorer på diverse gymnasium i Linköping och fråga helt okända lärare. Det går liksom inte att bygga en forskningsstudie på en lärares utsagor, även om jag gör en kvalitativ och inte kvantitativ studie.

För att detta inlägg inte bara ska innehålla gnäll kan jag avsluta med den goda nyheten att jag blivit kallad till intervju i huvudstaden angående språkreseledarjobb i sommar, även om ni redan visste det av Facebook-statusen. Det känns spännande och ganska så nervöst på samma gång, intervjun kommer ta cirka tre timmar då det både är individuell intervju och gruppintervju. Jobbet innefattar att man åker med en grupp barn/ungdomar till ett ställe och är ledare för dem på resan i tre veckor. Jag fick svar på min ansökan till tjänsten som språkledare i Spanien, det skulle vara riktigt najs att jobba där!

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates