Home » Okategoriserade

Lammkött och adventsmys

Written By: jossie on november 30, 2010 2 Comments

Det är väl ungefär så jag kan sammanfatta helgen, det första i två avseenden… Fredag var mysig, efter en shoppingrunda med Marie i Tornby som resulterade i ett par skinn/glans-leggings, en stickad kofta och lite annat krafs, tillbringade jag kvällen hos min älskade. Han hade lagat en jättegod lammstek och potatisgratäng till som gjorde min mage glad. Sen blev det Idol i vanlig ordning, det var lite lägre kvalité på uppträdandena denna gång. Jay fortsätter dock  att vara ohotad på toppen enligt mig. Sen brände Fredrik upp sisådär 9000 på en TV och en Wii-konsol plus lite tillbehör. Det krävdes faktiskt inte så stor övertalningsförmåga från min sida hehe…

På lördag steg vi upp tidigt för att mitt planerade tidsschema inte skulle falla samman. Ett besök på IKEA för att provligga sängar var det första som stod på dagordningen. Jag och Fredrik hade kollat på deras hemsida innan och visste ungefär vad vi vill ha. Köpet får vänta lite till i alla fall. Vi köpte lite julpynt och sen gick vi till Maxi och köpte en julstjärna. När vi kom hem hade vi glöggmys i soffan med pepparkakor och tända ljus. Vi hann inte njuta så länge, för kl.14 hade jag planerat att gå på adventsmarknad i Gamla Linköping med Marie, Fredrik hängde på också. Det var exakt de rätta väderförhållandena, dvs. några minusgrader, vitt på marken och ännu fler vita flingor som singlade ner. Marknadsstånden sålde traditionellt hantverk och mat/godis i olika former. Jag köpte bara en flaska lemonad (underskattat!), sen stannade vi kvar tills vi hört luciasången.

Kvällen var the party night! Jag och Marie hade ganska höga förväntningar, av erfarenhet blir det sällan misslyckat när man festar i den här stan. Vi fixade oss i timmar och söp i lagom långsam takt. HG eller NH var alternativen vi valde mellan, och valet föll på HG. Gamla stamstället, gör en sällan besviken. Men det gjorde det. Aldrig har jag varit så besviken efter en utgång där. Först gick vi dit efter att ha missat bussen. Lång kö när vi kom fram, och vi stod och frös  i 45 jäkla minuter innan vi fick komma in i värmen. Brr… Väl inne var jag så frusen att jag hade kunnat behålla jackan på på dansgolvet. Uppe på andra våningen gick vi till baren för att köpa drinkar, där vi fick vänta i 20 minuter. Inte tar de kort där heller så det enda vi hade att röra oss med var 100 spänn. Två drinkar fick vi för det. Svepa drinkarna och ut på dansgolvet. Jag kunde inte låta bli att känna mig lite gammal. Inte en själ som verkade vara äldre än 20! Hade vi hamnat på ett gymnasiedisco?? Lammkött med rutiga skjortor/fula partyoutfits och mongo dansstilar så långt ögat nådde. Jag ville bara kräkas på någon… Var var alla i vår ålder?!? Kass musik var det som vanligt. Inga dregg som började porrdansa bakom en, inga! Det var väl i och för sig lite skönt, men vet inte om jag hellre föredragit dem istället för nåt finnigt litet mongo som armbågade mig… Då hade man ju i alla fall fått lite uppmärksamhet och jag hade kunnat öva på min dissteknik. Men nope, de var som bortblåsta från denna planet. Att det var så låg medelålder på HG var ett mysterium. Har folk börjat festa någon annanstans? Stadgat sig? Jag vill veta. Till helgen funderar vi på att göra om, göra rätt. Men nu ska jag ta tag i mina studier och glömma helgens besvikelse. Tenta både på torsdag och fredag.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

2 Responses to “Lammkött och adventsmys”

  1. Angie says on: 4 december 2010 at 18:52

    haha den dagen då lammkött faktiskt är lammkött,times are a´changing;)

  2. Marie says on: 16 december 2010 at 21:23

    mer uppdatering tack 😉 om du har idétorka kan du alltid skriva om sorgen efter min hemfärd 😉

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates