Home » Okategoriserade

Dålig karaktär och friluftsliv

Written By: jossie on september 17, 2012 8 Comments

Jag har hemskt dålig karaktär när det gäller två saker i livet: sötsaker och shopping. Ni vet att jag i föregående inlägg skrev att jag hade shoppingförbud? Det höll endast en vecka till, sen resonerade jag att det var onödigt att åka ner på stan bara för att köpa gröna bönor (vi hade letat efter det med ljus och lykta och skulle ha det till fredagsmiddagen) och intalade mig själv att jag faktiskt var i behov av nya strumpor och strumpbyxor. Och det hade väl varit okej om jag hade nöjt mig med det, men nöja sig, Jossie och shopping går inte ihop i samma mening. Det var ju tur att jag i alla fall lyckades begränsa mig till en tröja som var hyfsat billig med. Nu är det stopp ett tag framöver. Det jag den närmaste veckan ska satsa på att införskaffa är träningsmedlemskap.

På tal om något helt annat: jag, som under nästan hela min uppväxt avskytt friluftsdagar, har drabbats av ett sug efter att vistas mer i naturen, komma bort från stadsmiljön och vandra i skog och mark. Jag vet inte varför men det kanske kan bero på att jag de senaste åren har bott i två storstäder och i Linköping bor vi så centralt att vi nästan aldrig ser någon natur (utom Rydskogen då), så jag vill bara göra något annorlunda. Jag vill ut på äventyr i vildmarken, fjällvandra, sova i tält och laga mat i stormkök. Det skulle vara avkopplande och nyttigt tror jag. Jag är alldeles för bekväm av mig. Det skulle bli som en liten utmaning (att fjällvandra skulle i och för sig bli en jäkligt stor sådan). Mitt sug kan också bero på att jag inspirerats av viss kurslitteratur i ledarskapskursen. Vi läser nämligen lite utomhuspedagogik också, och på lördag ska vi ut i naturen och laga mat i stormkök, jag längtar! Ni kanske undrar vad det tagit åt mig? Det undrar jag också kan jag säga…

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

8 Responses to “Dålig karaktär och friluftsliv”

 1. Marie says on: 17 september 2012 at 14:23

  Själv känner jag ett väldigt längt till blåbärsskogen, men det tror jag bara är nyttigt! 😉

  • jossie says on: 18 september 2012 at 15:30

   Åh, jag vill också plocka blåbär men var inte ute i tid, för sent nu 🙁 Men där uppe finns det kanske kvar? 😉

 2. Jessica says on: 17 september 2012 at 20:51

  Då tycker jag vi kör en fjällvandring nästa sommar o tältar o hela kittet! Och fiska så vi får laga vår egen mat i stormkök o sånt!

  • jossie says on: 18 september 2012 at 15:31

   Haha jag är på! Hoppas du eller någon annan är lite mer erfaren än jag 🙂

   • Jessica says on: 19 september 2012 at 08:19

    Så svårt är de inte, bara låna tält av brorsan skaffa sig en sovsäck o lite hiking skor så är man redo! Och kanske fiskespö o sånt hehe..

   • Fredrik says on: 20 september 2012 at 13:06

    Du är sambo med en fd scout. Du får väl fråga honom om tips och råd. 😉

 3. Jessica says on: 19 september 2012 at 08:19

  Åh då kan vi grilla marshmallows!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates