Home » Okategoriserade

NU börjar mitt nya liv

Written By: jossie on januari 9, 2013 No Comment

Ja, jag vet att rubriken må vara den mest klyschiga som finns så här i början av ett nytt år, men eftersom jag misslyckats tidigare år med det så kallade ”nya livet” kör jag på ett nyårslöfte i repris. Förut har det varit mycket snack och liten verkstad, trots att jag känt mig motiverad har det gått åt skogen med att hålla löftet efter bara någon vecka. Mitt nya liv innebär, lite mer detaljerat, att jag ska ändra på mina kostvanor och träna minst tre-fyra gånger i veckan. Som en start har jag skrivit en mitt-nya-liv-2013-plan, börjat skriva matdagbok (vad jag äter varje dag till frukost, mellanmål, lunch, middag och kvällsmål), planerat in fler vegetariska rätter än kötträtter på veckomatsedeln samt bokat in mig på Sh’bam och Zumba. Utöver det tänkte jag träna i gymmet imorgon. Mitt mål med allt detta är att gå ner sju kilo, helst på högst två månader vilket skulle innebära mindre än ett kilo i veckan. Det borde jag klara! Nu jävlar ska det ske.

Findus har också börjat sitt nya liv kan man säga. I slutet av förra veckan hade han väldigt dålig aptit och åt knappt någonting samt såg väldigt hängig ut. Jag misstänkte direkt att det var något som inte stod rätt till, kanske problem med njurarna, så i måndags ringde mamma veterinären och mycket riktigt ville de undersöka honom och ta blodprov. Jag och Fredrik skulle skjutsas till Kallax först och därefter fick de köra kisse till djursjukhuset. Blodprovet visade att värdena i sköldkörteln var för höga, likaså levervärdena och han var dessutom väldigt uttorkad. På grund av detta fick han stanna på sjukhuset över natten med dropp. Jag har förstås bölat och oroat mig under tiden trots att jag visste att det skulle bli bättre med honom. Bland det värsta jag vet är att se/höra om djur som lider. Men nu är han hemma igen men har fått vissa restriktioner i dieten samt medicin. Inget annat än torrfoder får han äta den närmaste veckan. Att mata honom med fint kött var nog ingen bra idé, är väl dels därför och dels pga. den höga åldern som hälsan vacklar nu… Hela kalaset kostade närmare 4 laxar utan försäkring, vilket låter snordyrt och det är det också, men om man räknar ut hur mycket det hade kostat att ha försäkring i 13 år på honom så har de ändå sparat in rätt mycket pengar.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates