Home » Okategoriserade

2012 – en sammanfattning

Written By: jossie on december 30, 2012 One Comment

Tänka sig att detta år snart är slut, det är inte många månader sedan jag vande mig vid att det faktiskt var 2012. Jag vet inte vad det beror på, kanske var det för att jag inte riktigt var förberedd på att ta mig an ett nytt år. Jag ville på något sätt stanna kvar i 2011, för trots bruten fot var 2011 ett bättre år än vad 2012 har varit. Det var året då Fredrik och jag flyttade ihop, förlovade oss, reste mer tillsammans och jag hade något bättre ekonomi. Jag hade höga förväntningar på 2012 med en stundade utlandstermin första delen av året, vilken visade sig bli sämre än jag hade hoppats på. Galen hagga i lägenheten som påverkade mitt liv högst negativt, ändå fick jag inte tummen ur och tog mitt pick och pack och flyttade någon annanstans. Dålig sammanhållning mellan utbytesstudenterna, allt kändes så stort och uppdelat. Ingen gemenskapskänsla överhuvudtaget. Det fanns ljuspunkter också så klart; Paris var helt fantastisk som stad att tillbringa en längre tid i tack vare vacker arkitektur, mysiga kvarter och den typiskt franska atmosfären med boulangeries runt varenda gatuhörn och den chict kvinnliga klädstilen. Så här i efterhand kan jag se tillbaka på min termin där som en nyttig upplevelse, jag känner att jag fick många nya lärdomar. Lite coolt är det även att ha pluggat på Sorbonne, en chans som inte alla får eller tar.

Sommaren var minst sagt avkopplande och den inleddes med att mamma och pappa kom och hälsade på i Paris, så det blev ett mycket trevligt avslut på vistelsen där. Tio dagar hemma för att återhämta sig och sedan bar det av till London för att hälsa på Angie och Juan. Det var en av de stora ljuspunkterna och jag minns särskilt när vi satt i trädgården och grillade, spelade Bezzerwisser och åt glass och bjöd deras house mates på palt. Ett besök på Naturhistoriska muséet hanns också med samt en del shopping och en titt på OS-arenan. Det obligatoriska besöket hemhemma gjordes i slutet av juli, fester avlöste varandra men inget badande utomhus blev av. Hösten var en andningspaus kan man säga, då jag tog en termins uppehåll från Lärarprogrammet och satsade på självutveckling genom att läsa ledarskap och drama. Jag var målinriktad och gav sjutton på att jag skulle få godkänt på praktiken, vilket jag också kände att jag skulle få. Vad hände? Jo, jag fick en ragata till handledare som inte var vettig på något plan i sin bedömning och gav feedback genom att trycka ner mig istället för att uppmuntra till utveckling. Ett bra avslut på terminen blev det ändå då jag fick VG på ledarskapskursen och spikade Varieties of English-tentan.

Vad jag fått för mycket av:
ragator till käringar utan social kompetens
Vad jag fått för lite av: kvalitetstid med mina vänner, pengar
Vad jag är nöjd med att ha fått: nya insikter och lärdomar både personlighetsmässigt och yrkesmässigt

Nu känner jag att 2013 kommer bli ett helt fantastiskt år och jag ska se till att jag inte får fel!

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

One Response to “2012 – en sammanfattning”

  1. Fredrik says on: 1 januari 2013 at 21:43

    Det kommer bli ett toppenår, älskling

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates