Home » Okategoriserade

Unplanned week-end

Written By: jossie on oktober 20, 2012 One Comment

Denna helg är för ovanlighetens skull helt tom på planer, inget inbokat mellan fredag kväll och söndag kväll. Eftersom jag i princip slutat med procrastination har jag inget plugg jag behöver ta itu med i helgen, så otroligt skönt. Tänk att man var så dum förut att man sköt upp allt jobbigt plugg och fick ångest när man kunde ha tagit tag i det tidigare och mått bättre. Det var väl så att man sköt upp det alldeles för ofta så man inte fick smaka tillräckligt på den där sköna känslan när man fått saker undanstökade. Nu har jag insett hur skön den känslan faktiskt är, och mina skrivna texter blir det oftast lite bättre kvalité på tack vare tiden jag nu får till att hinna revidera och finslipa som jag väldigt sällan hann med förut. Dock gäller det ju förstås att ha självdisciplin i det fallet med, lätt att tänka att man kan lämna in en text ändå eftersom man fått godkänt alla tidigare gånger man inte hunnit revidera och finslipa. Men målet kanske inte bara bör handla om att få godkänt, utan att faktiskt bli nöjd med sin text. Då är ju chansen högre att man kan utveckla sitt skrivande, vilket jag tycker är kul att göra, men många har ju inte motivation till det så klart.

För att återgå till inläggets ämne, vad ska man då hitta på denna oplanerade helg? Kanske läsa böcker jag inte haft tid med ännu, passa på att mysa extra mycket, virka, ta en promenad… Det sista känns dock inte vidare lockande idag i alla fall, grått och trist är det ute. Vart tog de soliga höstdagarna vägen?

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates