Home » Okategoriserade

På turné i Östergötlands län

Written By: jossie on oktober 1, 2012 No Comment

Nu har jag äntligen blivit tilldelad en praktikplats för min omexamination av VFU:n. Jag hade väl i princip gett upp hoppet om att få en plats i Linköping, och tur var väl det för nu har jag fått plats i Motala. Jippie! Jag fortsätter min turné i länet genom att ta mig till en stad där jag aldrig gjort praktik tidigare. Efter denna praktikperiod kommer jag ha betat av x antal skolor i hela fyra städer, bara Mjölby och Norrköping jag ännu inte haft praktik i. Det skulle inte förvåna mig om jag hamnar på slutpraktik i någon av dessa städer nästa termin. Men nu är det alltså östgötametropolen Motala nästa. Vad är då Motala känd för? För det första är ju Motalabors östgötska väldigt framträdande och allt annat än sexig. Annars är det den tredje största staden i Östergötland, är belägen vid Göta Kanal och har ett motormuseum (som jag råkat besöka). I runda slängar bor det 1000 personer mer där än i Bodens kommun. Flera mer eller mindre kända sportprofiler kommer från Motala (dock inga jag känner igen namnen på) samt Alexander Bard. Lovely. Ja, det var väl typ det som var värt att veta. Jag överväger att kalla Motala för en bondhåla på grund av dialekten och det låga invånarantalet. Hoppas innerligt att jag inte kommer snacka som en Motalarevy efter mina fem praktikveckor där.

Idag har jag höga ambitioner: träna och gå till optikern, kanske plugga lite grann också. Jag får se helt enkelt. Nu är det i alla fall hög tid för lunch, stekt palt med smör. Mmm…

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates