Home » Okategoriserade

Livsstilsförändring?

Written By: jossie on september 7, 2012 No Comment

Fan också, jag hade skrivit ett långt inlägg och så råkade jag trycka på fel tangenter så allt bara försvann! Jag har i alla fall kommit fram till att jag behöver en livsstilsförändring, dels på det kroppsliga planet och dels på det ekonomiska planet. Till att börja med är jag inte så nöjd med min spegelbild och känner helt klart att jag behöver gå ner några kilon. Jag väger 7 kg mer än jag gjorde för drygt ett år sen och vill nu gå ner dessa så fort som möjligt. Inte så att jag känner mig tjock men min figur är inte så smickrande precis. Det är obehagligt märkbart var de flesta kilona lagt sig – på magen. Den ser ut ungefär som en ballong vars luften pyst ut till hälften, precis så som många f.d. gravida kvinnor kan se ut direkt efter förlossning. Fast jag har ingen graviditet att skylla på, bara mitt eget osunda leverne. Inte här i Linköping, utan i Paris. Japp, jag gissar att det var där jag gick upp några av dessa kilon. Det var inte direkt några hälsosamma måltider jag åt (massa pasta) och ibland kunde jag äta en påse chips till middag(!), något jag aldrig skulle få för mig att göra hemma. Inte tränade jag någonting heller, och för det mesta tog jag metron till och från skolan istället för att gå som jag hade lovat mig själv. Illa så det skriker om det, men jag mådde inte så jättebra mentalt och då blir kosten därefter. Ja, jag äter onyttigt när jag mår dåligt, vilket knappast är ovanligt.

Nu mår jag bra och ser till att äta varierande och näringsrikt, samt satsar på att äta vegetariskt minst en gång i veckan. Träningen går det lite segt med däremot. Jag fick ju så himla ont i foten av att springa, alldeles för hög belastning pga. frakturen jag åsamkade mig för 10 månader sedan och för att jag inte varit till en sjukgymnast förrän nu, igår närmare bestämt. Han gav mig order om att göra fyra olika övningar, vardera övning 20 ggr och 4 repetitioner per övning varje dag. Jag ska göra dem med hjälp av ett elastiskt träningsband och om två veckor ska jag tillbaka till sjukgymnasten för att se vad nästa steg blir. Jag trodde att jag kunde börja konditionsträna ändå, men den bistra sanningen verkar vara att jag får vänta med det, eller i alla fall med löpningen. Kanske jag kan testa någon annan form av konditionsträning tills min fot är återställd. Hoppas det, för jag blev smått deppig av att höra att jag inte ska springa än. Promenader funkar ju annars och kan vara rätt effektivt.

Vad gäller det ekonomiska planet har jag shoppingförbud sen nästan två veckor tillbaka och det har jag otroligt nog lyckats bra med hittills. Få se hur länge det håller… Jag hoppas att det ska bli en märkbar skillnad på kontot och att det ska stilla mitt lilla beroende i framtiden. Tråkigt är det, jag som älskar att shoppa, men nu har jag verkligen inte råd.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates