Home » Okategoriserade

Önskar jag var utan luktsinne ibland…

Written By: jossie on maj 9, 2012 No Comment

När man bor i en storstad tvingas man stå ut med en mängd lukter pga. storstadsmiljön och befolkningstätheten. Värst är det på metron där man inte kan ta avstånd från folk och har ibland oturen att ha sin näsa alldeles för nära någon person som luktar illa eller helt enkelt bara för mycket. Jag skulle så gärna önska att vissa människor kunde inse att de behöver ta hand om sin personliga hygien bättre, eller över huvud taget. In what universe (à la Sheldon) kan man vilja vistas så nära inpå folk när man fullkomligt stinker svett, verkligen überstinker så att lukten letar sig in i andra personers halsar och näsborrar? Jag satt nära en kille som luktade så idag på metron och jag kunde knappt andas. Han hade försökt dölja odören med parfym men det var knappt så man kände parfymen. Det var fruktansvärt, och man såg bara hur folk i närheten vände sig bort från honom, och mannen mitt emot mig hade nog ett lika plågat ansiktsuttryck som jag. Det värsta var att den illaluktande killen inte klev av metron förrän det var dags för mig att kliva av också. Lukten måste ha stannat kvar i vagnen efter hans avstigning för den var helt sinnessjukt genomträngande.

En annan otrevlig lukt som jag blir utsatt för på vissa metrostationer är lukten av urin för att uteliggarna pissat i nån ränna, men nöden har ju liksom ingen lag. Kan man inte installera fler offentliga gratistoaletter så de kan använda dem mer flitigt? Röklukt direkt vid metrostationernas utgångar stör mig också, att folk inte har vett att vänta några meter innan de tänder en cigg. Det finns däremot nåt ännu värre: jag har sett folk röka nere på perrongen! Sist men inte minst, folk i metron som sprutat på alldeles för mycket parfym eller after shave. Detta gäller framför allt snofsiga affärsmän och -kvinnor som stiger av/på vid Champs Élysées. Ja, det var väl de lukter jag stör mig mest på. Sen icke att förglömma, avgaser, men den lukten har mina näsborrar vant sig vid bra vid det här laget… Ah, tänk vad härligt det skulle vara ute på landet! Så länge jag slipper lukten av gödsel då förstås…

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates