Home » Okategoriserade

Skärtorsdag och gråtorsdag

Written By: jossie on april 5, 2012 One Comment

Nu är det påsk igen och jag är helt utan planer i helgen, förutom att jag måste förbereda ett läskigt framförande jag ska ha nästa vecka. Annars kommer jag inte fira påsken nämnvärt, fira som för mig betyder proppa magen full med påskmat och lösviktsgodis från ett färggrant ägg. I år har jag inget ägg att fylla, vilket känns lite trist men desto mindre trist för min tandhälsa och vikt. Skadeglädjen kommer att flöda när/om jag läser artiklar i Aftonslaskan av typen ”Så många kilon går svenskarna upp i vikt i påsk”. Fast nog är jag allt bra sugen på att köpa någon stor figur i choklad som jag stått och suktat efter i affären. Säljknepen är alldeles för bra, självklart är alla dessa chokladfigurer placerade på en hylla som man måste gå förbi för att komma in i själva butiken. Damn it!

Idag har jag skrivit min första tenta här som antagligen gick åt skogen. Dels var jag inte nog förberedd, dels hade vi för lite tid tillgodo ansåg jag. Inte bara jag tror jag, flertalet franska studenter satt kvar och skrev efter mig även fast tiden hade gått ut. Det borde ju vara rimligt att utbytesstudenter får lite extra tid på sig, men icke. Jaja, jag kan väl ta smällen om jag kuggar tentan, det är inte jätteviktigt att klara den eftersom kursen är på så få poäng och det som räknas mest i slutändan är sluttentan i juni. Så får satsa på den då…

Om 12 dagar får jag äntligen träffa Fredrik igen, då jag åker till Linköping och stannar hemma en vecka. Hemma! Jag håller på att längta ihjäl mig, känns som att jag lever på sparlåga de här dagarna som är kvar. Distansförhållande i sig är pain in the ass men efter att man varit sambos i ca 1 år är det rent ut sagt ett helvetiskt lidande som känns oändligt. Det kommer sannerligen aldrig mer bli något distansförhållande mellan oss, det är ett som är säkert. Det räcker med att vara åtskilda när vi är på jobbet/skolan och när jag får för mig att åka till Boden eller nånstans nån gång på kortare resor, men resten av tiden vill jag vara med Fredrik. Jag hoppas det blir fina vårdagar när jag är hemma så vi kan hitta på trevliga saker utomhus också. En sak som jag själv tänkte ta tag i när jag kommer hem är att boka tid för klipp och slingor. Det är konstigt att fåglarna inte har börjat lägga ägg än i rishögen till hår jag har på huvudet…

Glad påsk, mina trogna läsare! Vad ni än hittar på så hoppas jag ni får en trevlig helg!

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

One Response to “Skärtorsdag och gråtorsdag”

  1. Sharpless says on: 5 april 2012 at 23:14

    Det var ju du som prompt ville till Paris och plugga. *skicka påskägg*

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates