Home » Okategoriserade

Oh Paris, je t’adore

Written By: jossie on januari 28, 2012 No Comment

I onsdags anlände jag till staden där ett visst torn sträcker sig stolt mot himlen, dit 30 miljoner turister kommer varje år, där befolkningsantalet i dess innerstad är ca 2,2 miljoner, där det finns ett boulangerie i varenda gatuhörn och där gångtrafikanter nästan aldrig väntar på att trafikljusen slår om till grönt. Bienvenue à Paris! Jag kan inte säga annat än att jag älskar den här staden, dess atmosfär, alla vackra byggnader, den typiskt franska kvinnliga stilen som aldrig verkar gå ur tiden: svart kappa, strumpbyxor, svarta stövletter och rött läppstift. Jag gillar verkligen det även om jag själv inte skulle kunna bära det, inte rött läppstift i alla fall och det är ju det som gör hela grejen så att säga.

Sen jag kom i onsdags har jag hunnit handla, packa upp, tagit en promenad till Sorbonne och utsatt mig för den hemska fredagsruschen i Les Halles, som innefattar ett shoppingcentrum under jorden. Jag hade siktet inställt på Zara, men det vart bara fiasko av mitt besök där. Det var hur mycket folk som helst, har aldrig varit med om nåt värre. Rean pågår ju fortfarande, så folk var helt galna och slet och drog i plagg. Det var varmt, kön till både kassan och provhytten var milslång och jag orkade inte titta på ens en femtedel av plaggen i affären. Så det blev inget köp och det var ju lika bra det, jag borde ändå inte shoppa för nöjes skull förrän jag fått CSN.

Rummet jag hyr trivs jag bra i, det har allt jag behöver! Som jag skrev tidigare, jag har ett fönster och det är helt fantastiskt bra. Ett stort skrivbord har jag också och en stor garderob. Enda minusen är att sängen är för hård för min smak och att jag inte har någon bekväm stol. Jag får väl köpa någon sittdyna så funkar det bättre. Min hyresvärd är trevlig men ganska strikt. Det är väl inget problem direkt, snarare bra, men jag känner mig lite påpassad nu i början. Nu har hon dock åkt iväg till Burma och Bangkok för att fotografera en massa, en sysselsättning som tar upp större delen av hennes tid som pensionär. Hon kommer tillbaka om 6 veckor, så det är ganska skönt just med tanke på de strikta reglerna. Hon var rätt stressad innan hon for och skulle hinna förklara en massa för mig så det fanns ingen tid för lite socialt småprat. Förutom att jag bor med henne är det även två andra tjejer som hyr rum här. En av dem jobbar och den andra gör tydligen praktik, men tyvärr är de så sällan hemma så jag ser dem inte så ofta. Man lever sitt eget liv helt enkelt. Jag längtar tills skolan börjar den 6/2 och jag kan börja lära känna folk. Sen ska jag se till att delta i aktiviteter som anordnas för Erasmus-studenter.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates