Home » Okategoriserade

Nedräkning x 2

Written By: jossie on december 18, 2011 3 Comments

Tänka sig, i förra inlägget skrev jag om min oro inför att hitta boende i Paris och nu har jag hittat ett. Saker och ting kan faktiskt lösa sig snabbare än man tror, så ja Marie och Jessy, ni hade rätt. Jag hade bara låga förväntningar antar jag, dvs. att jag skulle behöva få 100 nekanden innan jag hittade ett kyffe just eftersom det sägs vara så himla svårt att få nånstans att bo i Paris. Det här jag fått var det tredje jag sökte, utan att ha sänkt några krav. Jag kommer inte bo i nån fängelsecell slash klädkammare den här gången utan i ett ”normalt” rum (vad som nu kan klassas som normalt…). Rummet är utrustat med en säng, en garderob, ett skrivbord och en stol och det är allt jag behöver som möblemang, och inte att förglömma: ett fönster! Jag kommer kunna SE UT, är inte det fantastiskt? Det känns som en lyx efter mina erfarenheter i Barca. Jag kommer att bo med andra studenter och en dam på över 60 år som är den som hyr ut rummen. Lägenheten ligger hyfsat centralt, i Montparnasse om det nu säger er någonting, med ca 3 kilometers gångavstånd till universitetet. Dock är det ju så att smakar det så kostar det, och det är Paris vi snackar om. 470 euro i månaden, iiih… Men förutom CSN får jag Erasmus-stipendium så det kommer gå ihop. Dessutom kan jag nog spara in på metrokort genom att gå till universitetet och andra närliggande ställen. Vi får hoppas att mitt konto inte blir helt urholkat pga. massa nöjesutgifter, frestelserna är säkerligen många. Hoppas det finns fina studentrabatter!

Nu är det nedräkningen till hemresan som är mest aktuell, på torsdag kommer jag! Det ska bli så grymt kul att träffa mina bästa brudar igen! Shit, jag har inte sett de flesta av er sen i april och juli, men nu är det äntligen dags. Sen ska det givetvis bli mysigt att se min familj igen, de bara väntar på mig nu. Pappa brukar säga att jag inte behöver köpa några julklappar för min hemkomst är en nog bra sådan. Aaw så fint att jag nästan blir rörd. Men några klappar ska de självklart få ändå, annars kan de lika gärna ge mig hela säcken direkt med etikettlösa klappar. Och det blir ju en aning monotont och enkelriktat. Det ska verkligen bli skönt att komma hem, komma bort härifrån ett par veckor. Hösten har varit grå, blåsig, regnig och tyngd av plugg så jag har inte fått mycket fritid om man säger så. Sen har ju även min hälsa krånglat, vilket så klart drar ner livsgnistan en aning. Därför kommer denna kommande avrundning på året bli extra mysig, kul och avkopplande och att Fredrik kommer upp till Boden den 30:e gör ju knappast saken sämre! Visst blir det fest på nyår? It has to be!

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

3 Responses to “Nedräkning x 2”

  1. elli says on: 19 december 2011 at 19:31

    Hade gärna haft nyårsfest hos mig, men ska på bröllop då, så då gåre ju inte! =/

    • jossie says on: 19 december 2011 at 20:21

      Noo..! Typiskt också 🙁 Men såna planer går ju förstås inte att rucka på…

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates