Home » Okategoriserade

Give me a break!

Written By: jossie on oktober 12, 2011 No Comment

Föga förvånande har jag varit sådär dålig på att uppdatera igen. Tiden går åt till plugg, plugg och plugg, vilket har gjort mig till en oroväckande seriös och ambitiös student. Jag skojar inte när jag säger att jag är på skolan 7 timmar nästan varje dag. Inte för att sitta på flera tråkiga föreläsningar och seminarier, utan för att ägna mig åt självstudier större delen av tiden. Ledigheten tar inte alltid vid när jag kommer hem, nej, då fortsätter jag läsa/skriva vad jag nu måste. Jag har aldrig fattat varför det är meningen att vi ska studera 40 timmar i veckan när man inte kan sitta så länge och verkligen ha något vettigt att göra. Eller jag trodde inte det i alla fall, jag ville leva i illusionen att det inte behövdes. Nu när jag själv, efter 4 års studier, har blivit seriös på riktigt inser jag hur otroligt LAT jag var förut som inte tog till vara på tiden. Kanske var det därför som jag hade återkommande stunder av ångest. Av all den tid jag hade, då jag var singel och bodde ensam dessutom, gjorde jag knappt hälften så mycket vettigt som jag gör nu.

Nu har jag äntligen kommit igång med mitt Term paper. Min handledare svarade mig till slut på mailen och vi hade ett kort möte där vi diskuterade mitt ämne och i vilken ände jag ska börja. Ämnet för mitt Term paper (en uppsats på 5 hp) är nog ett av de roligaste ämnena man kan ha enligt mig. Jag ska nämligen skriva om översättning av slang i The Big Bang Theory. Detta betyder att jag måste kolla igenom massa avsnitt från mina tre säsonger igen, stackars mig! Eh… eller inte. Lucky, lucky me säger jag bara. Kan det finnas något bättre sätt att kombinera nytta och nöje än att kolla på den serien i studiesyfte? Don’t think so. Så imorgon ska jag vara hemma och ”plugga” på det här.

Jag inser att detta inlägg enbart handlat om studier hittills, vilket visar rätt tydligt vad mesta delen av mitt liv kretsar kring. Så apropå något helt annat: jag och Fredrik funderade på att boka en resa någonstans när jag har höstlov vecka 44. Först tittade vi på sista minuten till Egypten men det alternativet blir antagligen uteslutet. Jag har inte råd för jag måste verkligen spara pengar till min Paris-vistelse nästa termin. Vi spanade in destinationer på Ryanair men de har verkligen blivit sämre på att sälja billiga biljetter. Men vi kanske hittar något ställe värt att åka till som inte kostar skjortan och som vi inte redan varit till.


Utsikt från Eiffeltornet

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates