Home » Okategoriserade

Hemma efter alla resor

Written By: jossie on juli 17, 2011 One Comment

Looong time no see här i bloggen, jag har varit upptagen med annat delvis och delvis har jag inte orkat engagera mig i att få min domän åtkomlig. Nu har jag i alla fall varit på sommarens längre resor, förvisso bara tre dagar i Stockholm varifrån vi kom hem igår men i Boden blev det ju hela tre veckor. Det var jättekul att se er mina chicks där uppe! Vad vore mitt liv om inte ni förgyllde det då och då? Midsommarafton firades uppe i mina kära föräldrars stuga (läs: lanthus). Dit hade nästan hela min pappas sida av släkten kommit och alkoholen flödade förstås som vanligt. Jag tog den traditionella snapsen för första gången, det var inte gott men det hör ju till. Sup och svälj. Vi hann också vara på Alder ett par gånger, det är ju ett måste när man är i Boden. Vädret gick knappast att klaga på, så jäkla varmt och skönt det var de där veckorna! Det bidrar väldigt mycket till vistelsen där, är det mulet och regn är hela stan död. Dock kom det lite smådroppar under Alive-helgen men inget skyfall. Konstigt nog träffade jag inte på en enda människa jag kände förutom sällskapet vi hade. Jag kanske känner för få som går på Alive nuförtiden eller också känner folk inte igen mig längre..? Jag menar, jag har ju faktiskt förändrat mitt utseende lite sen högstadiet/gymnasiet. Om någon jag eventuellt skulle känna ser mig på 50 meters håll är det inte alls säkert personen ifråga skulle springa fram och haffa mig.

I Stockholm var det mindre bra väder men det var riktigt trevligt ändå. Vi kom dit på torsdag vid 12-tiden och efter att vi hade checkat in på hotellet begav vi oss ut på stan för att leta lunchställe. Vi hittade ett i Gamla stan som visade sig vara svindyrt och servicen var bristfällig. Ingen service-minded personal där inte… Maten var inte helt varm heller. Jag hade ett svagt minne av att jag hade ätit där någon gång när jag hade varit i Stockholm med mamma och pappa men då måste det ha varit andra ägare för så kasst var det inte då. Hur som helst, vi fortsatte gå runt lite i Gamla stan och sen drog vi ner mot Drottninggatan. Jag hade sett ut ett antal inredningsbutiker jag ville gå till men guiden hade jag glömt på hotellet så vi fick gå tillbaka och hämta den.

Fredrik lyckades ha förvånansvärt bra tålamod när jag skulle hit och dit. Efter de tre dagarna vi var där och letade butiker (eller vi letade bara på torsdag och fredag) kunde jag konstatera att få av dem var värda att ges tid och energi. Jag hittade ett par saker som jag ville ha i alla fall: en jättestor marockansk lykta och en körsbärskvist som såg rätt så naturtrogen ut. Annars var det inte mycket att hänga i julgranen, mycket var rätt så dyrt. Jag blev lite besviken faktiskt, trodde Stockholm hade bättre att erbjuda än så… Till rimliga priser! Jaja, det blev även en liten zinklåda i vilken jag kan förvara småsaker i på skrivbordet. Det var de enda saker jag köpte, inte ett enda klädesplagg eller några par skor. Det måste vara något fel på mig… Men jag har insett att jag har för mycket kläder, dessutom vill jag hellre satsa på att få det snyggt i lägenheten nu. Jag är less på att se att inget går framåt. Möbelköp dröjer bara för att vi inte har någon bil som vi kan transportera hem möblerna med och vi får inte tummen ur att försöka komma överens med Johan om någon dag han skulle vara så snäll och ställa upp som taxi och bärhjälp.

Sista dagen i huvudstaden tillbringades på Gröna Lund. Vi åkte några Jossie-vänliga karuseller vilket inte blev många, ja ni som känner mig vet ju vad jag tycker om karuseller… Men jag stod faktiskt och funderade på om jag skulle våga åka Twister, den nya berg-och-dalbanan i trä. Tyvärr fegade jag ur… Då åkte Fredrik Jetline, den blåa ni vet, utan mig. Aldrig i livet att jag skulle sätta mig i den. Under tiden spelade jag bort pengar på chokladhjul och vann en megastor Marabou Mjölkchoklad! Då var jag glad, jag törs inte dra mig till minnes hur mycket pengar jag spelade bort på Boden Alive…

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates