Home » Okategoriserade

Zumba!

Written By: jossie on april 13, 2011 One Comment

Nu har jag äntligen fått upp min blogg på Fredriks server igen, så kommer skriva här i fortsättningen. Hoppas jag inte ska behöva byta till min gamla igen, jag förstår om ni är less på dessa evinnerliga hopp hit och dit. Jag borde hur som helst bli bättre på att blogga, men nu kanske jag kan få lite tid över när jag har ”lov”.

Zumba är nog min nya favorit-träningsform! Anmälde mig till dagens pass för jag tänkte att det kan vara skoj att prova på. Jag har varit nyfiken efter att jag märkt hur populärt det blivit. Det är ju lite svårt att förstå vad det är utifrån namnet om man aldrig läst det/fått det berättat för sig. Zumba, vad är det för namn? I alla fall så tyckte jag det lät roligt när jag läste passbeskrivningen. En blandning mellan aerobics, latinamerikanska danser och så lite Bollywood på det. Det var jätteroligt! Lite mindre flummigt än Afro Power Dance och lite mer höftrörelser, me encanta!

Eftersom jag hade ett bankärende gick jag en sväng på stan i samma veva. Jag kan liksom inte låta bli… Slösade i alla fall inte så mycket money; köpte fyra ringar från H&M och lite krafs från Lagerhaus. Vi har fortfarande en hel del saker att köpa till lägenheten så måste hålla igen med nöjesshopping ett tag nu. Men ack så svårt det kan vara…

För övrigt anser jag att Sverige är ett jävla mesland när det kommer till skolan. Vi fick ju besöka ett par skolor i Chester (ska skriva ett eget inlägg om hela resan senare när jag ids) och se hur den brittiska skolan står sig mot svenska dito. Om jag ska fatta mig kort: Sverige borde SKÄMMAS. Om jag ska fatta mig lite längre: Jag må tycka att Göran Persson är lite av en mysfarbror, men de förändringar han genomdrev  och resultaten av dessa var förödande för den svenska skolan. Jag har läst delar  av DN:s artikelserie och jag blir bara förbannad. Jag vill inte ha ett yrke som avprofessionaliserats, urholkats, som gått lärarna förlorat. Men nu säger jag ju bara vad som hänt hittills och hur situationen ser ut nu. Det finns ju en framtid också, och vilken syn man har på att förändringar till det bättre ska ske avgör nog ens lust att arbeta inom skolan.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates