Home » Okategoriserade

Chester

Written By: jossie on april 21, 2011 No Comment

På söndagen den 27:e mars var det som sagt dags att möta upp klassen och vår lärare Lars på tjejernas hotell i Chester. Vi var alltså könsseparerade, bortsett från några tjejer som bodde på killarnas hotell. Det var väldigt bekvämt att ha kortare avstånd till campus samt kunna äta frukost på sitt hotell. Stackars pojkar som fick stiga upp och göra sig i ordning innan de traskade iväg för att få i sig frukost på vårt hotell. När vi väl var samlade allihopa på hotellet på sen söndagseftermiddag styrde Leader Lars mot universitetet med oss i släptåg. Alla kycklingar över gatorna samtidigt (49 st var vi). Väl framme blev vi varmt mottagna av Stan France, gubben på 82 bast som hade organiserat hela programmet för veckan, och även hans vän Len med fru. De var verkligen riktiga mysfarbröder med glimten i ögat. Vi minglade lite och drack vin samt fick mer information om den kommande veckan.

Måndag morgon fick vi en guidad tur i The City of Chester. Jag gjorde misstaget att ta för lite kläder på mig, tror det var det som delvis bidrog till att min förkylning bröt ut på tisdag. Hur som helst var det en lärorik guidning men eftersom jag gick omkring och frös kunde jag inte riktigt njuta av den fullt ut. Efter lunch var det samling utanför Town Hall för att möta Lord Mayor. Detta var ett viktigt tillfälle att vara representabelt och propert klädd. Kavaj, linne och kjol på för min del. När Lord Mayor kom in i stora samlingssalen där vi hade tagit plats stod vi alla upp. Det var lite som det skulle kännas att möta kungen, kanske till och med ännu högtidligare. På tisdagen hade vi två föreläsningar på universitetet om skolan i England och Wales samt deras nationella läroplan. Det var verkligen en bra föreläsare, Bob Swettenham hette han och var väl runt 65-70 år. Ytterligare en man still going strong. På eftermiddagen besökte vi The Grosvenor Museum of the Educational Department. Först fick vi en liten föreläsning och sedan fick vi gå runt och titta på egen hand. Det handlade om hur skolor kan ha nytta av museets faciliteter. Efter rundvandringen där bar det av mot Primark. Jag lyckades pricka av minst ett besök på Primark i varje stad jag var i under Englandsvistelsen.

Onsdag morgon: Vi blev upphämtade med taxi på campus för att åka iväg till olika skolor vi skulle besöka. Jag skulle kunna skriva ett eget inlägg om bara skolorna, men har ju redan skrivit lite om det så jag ids inte. Det var hur som helst väldigt intressant att observera den brittiska skolan och elevernas arbete. Herregud vilken ordning, vilken respekt, vilka duktiga elever. Som sagt, svenska skolan borde få en käftsmäll. På torsdag var det samma procedur, fast vi blev skjutsade ut till en annan skola. Jag var lika imponerad som efter onsdagens skolbesök. Efter två dagar som gav massor med nya intryck var det dags att hitta på lite mer ytligare aktiviteter. Buying competition. Vi åkte till en gigantisk designer outlet utanför Chester för att bränna upp några pund samt för att delta i en tävling Lars hade organiserat. Reglerna var följande: köpa något som hade en så stor procentuell nedsättning av ordinarie pris som möjligt. Det var tvunget att vara något man faktiskt ville ha, och man fick inte köpa något under 5 pund. Lars påstod att han hade vunnit denna tävling varje år hittills förutom ett år. Det kom sedan fram att han ljög, han hade kommit 2:a fler gånger än han hade vunnit. Jag gick in halvhjärtat och tänkte att någon annan kommer förmodligen att vinna. Och så blev det, men det blev inte Lars. Catrine vann, inte så förvånande med tanke på hur taggad och tävlingsinriktad hon hade varit i flera veckor före resan. På kvällen var det karaoke på vår stampub, det var den roligaste kvällen tror jag. Jag vågade gå upp på scenen med två från klassen och sjunga Total eclipse of the heart och lura flera i klassen att jag var full. Det var helt osant, jag drack inte en droppe den kvällen.

Fredag hade vi en dagsutflykt till Wales på schemat. Jag hade sett fram emot den väldigt mycket. Vi åkte runt i olika små byar och i bergen. Det som var synd var bara att det var regnigt och blåsigt den dagen så det gick inte att ta några bra bilder på naturen. När vi var tillbaka i Chester igen var det bara att byta om till aftonklänning och piffa upp sig. Vi hade avskedsfest på tjejernas hotell och Stan och Len var där, samt busschauffören Kevin. Det var förrätt, huvudrätt och dessert på menyn, samt vin till det. Vi tackade av Stan, Len, Kevin och Lars för allt de hade bidragit till för att vår resa skulle bli så otroligt rolig och välorganiserad som den faktiskt var. Vi fick diplom av dem för deltagandet i programmet och alla tjejer samt ett par killar kramade Stan, vilket gjorde honom smått generad. Gullig farbror det där. Efteråt gick vi till stampuben en sista gång. En öl fick avsluta kvällen, som tyvärr hade gått för fort.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates