Home » Okategoriserade

Bloggcomeback

Written By: jossie on oktober 17, 2010 One Comment

Nu är jag tillbaks i bloggosfären igen, glädjande för dem som har saknat mig. Denna gång har jag min blogg under egen domän. Jag ska försöka hålla er uppdaterade betydligt bättre än jag gjort de senaste månaderna (typ inte alls), ska väl inte bli så svårt.

Så, vad händer i mitt spännande liv i Linköping? Hur var det att komma tillbaka till livet jag lämnade för Barcelona för ett år sen ungefär? Det kändes roligt, skönt och tryggt att komma tillbaka och inse att det inte är så mycket som förändrats. Och vad kunde vara bättre att komma tillbaka till än kärleken som väntade på mig, och jag på den. Äntligen var ordet. Tänk så duktiga vi har varit, men det tänker man väl inte på utan ser det som självklart. Nu hänger jag hos Fredrik varje helg och vi går på Ica tillsammans och planerar vad vi ska äta de kommande dagarna. Fredagar är bäst för då vet jag att jag kan vara där ända till på söndag åtminstone, och så ikväll ville jag inte hem.

På universitetet märker man att det är en hel del nya människor och att man sällan träffar på någon man känner, för många av dem har tagit examen. Det får mig att känna mig lite stressad, åren bara går och jag kommer alltid tillbaka till Key (byggnaden jag mest håller till i). Jag har sagt flera gånger att jag ska hoppa av lärarprogrammet men lik förbannat är jag fortfarande kvar. Nu är jag ute på praktik, har avverkat en vecka och har en kvar. Skolan ligger i Tranås, ca 1,5 timmes pendelavstånd (buss till Resecentrum inräknat), vilket gör att jag måste stiga upp kl.5.15 på morgnarna. Gäsp säger jag bara, jag är verkligen inte skapt för tidiga morgnar. Praktiken är dock rätt så kul, jag har en jättetrevlig mentor och eleverna är inte alls så otrevliga heller. I torsdags höll jag i min första lektion med gymnasietvåor och jag lyckades få dem att lyssna på mig och visa dem att det är jag och ingen annan som bestämmer. Grupper till grupparbetet jag gav dem fick de däremot bestämma själva. De verkade gilla ämnet, Australien ska de få jobba med. Imorgon blir det att förklara för dem varför man INTE ska använda sig av Wikipedia som källa och göra det tydligt hur redovisningen ska gå till, sen gå omkring och agera hjälpande hand.

Det är hemskt hur fort helgerna går när man är borta ca 11 timmar varje vardag. Jag fasar för den dagen jag börjar heltidsarbeta, jobbet kommer ju bli ens andra hem. Och hur klarar folk av att pendla?? Jag antar att svaret helt enkelt är: kaffe. En vacker dag kanske jag kommer att lära mig av ren nödvändighet. Hur som helst, denna helg har varit skön och trevlig. I fredags tvingade jag Fredrik att se Idol på Tv4play med mig, men det buffrade och bråkade en massa. Igår gick vi på en lång skogspromenad borta i Vidingsjö/Ullstämma med Johan, Jessica och deras lilla Julia. På kvällen började jag känna mig förkyld och febrig. Imorse kände jag mig lite sämre, inte alls lägligt att bli sjuk nu. Verkligen inte nu. Jag tog ett varmt eucalayptusbad idag och det gjorde mig lite piggare. Det är väl bara att ställa alarmet på 5.15 och ta sig iväg till praktiken imorgon bitti…

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

One Response to “Bloggcomeback”

  1. Sharpless says on: 17 oktober 2010 at 22:38

    Får väl se till att fixa tv till på fredag, så kan jag sitta å spela under tiden det är Idol. 😉

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 La Vida de Jossie, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates